Duurzaamheid

Ons bedrijf heeft duurzaamheid en verduurzamen hoog in het vaandel staan. Wij kunnen u op verschillende manieren helpen om uw bestaande dan wel nieuwe woning of bedrijfspand te verduurzamen. We maken daarbij gebruik van de principes van de Trias Energetica. Dat zijn de basisvuistregels bij duurzaam bouwen, verbouwen en renoveren.

  1. Beperk het energieverbruik door verspilling tegen te gaan; bijvoorbeeld een compacte gebouwvorm of door isolatie van de buitenschil (gevels, daken en vloeren).
  2. Maak maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen, zoals wind-, water-, en zonne-energie; bijvoorbeeld door installatie van een zonneboiler of een zonnepanelen
  3. Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien; bijvoorbeeld door lage temperatuurverwarming (vaak in de vorm van vloerverwarming), het beperken van leidinglengten van warmwaterleidingen en leidingweerstand van verwarmings- en ventilatiesystemen of het gebruikmaken van een warmtepomp.

Duurzaam huis

Er zijn diverse soorten duurzame woningen:

 

Als u een bestaande woning wil verduurzamen, denk dan vooral eerst aan het besparen van energie. Tref eerst die maatregelen aan uw woning die het energieverbruik verminderen. Denk daarbij aan het isoleren van de spouwmuur, dakisolatie, het toepassen van HR++ of triple glas, zonnepanelen, zonneboilers, of overweeg gasvrij wonen.

Materialen

Duurzaam bouwen betekent ook nadenken over welke materialen er gebruikt worden, of ze lang meegaan en of ze een milieukeurmerk hebben. U kunt bij het bouwen of verbouwen zoveel mogelijk rekening houden met het feit dat de bouwdelen hergebruikt kunnen worden en de materialen gerecycled kunnen worden bij eventuele sloop van het gebouw. Oftewel: verantwoord omgaan met product en omgeving. Natuurlijk is het raadzaam om materialen te gebruiken die ertoe leiden dat het gebouw energiezuiniger wordt, wat goed is voor het milieu en daarnaast zorgt voor lagere maandlasten.

Vraag het ons!

Voor vragen over het verduurzamen van uw woning kunt u bij ons terecht.