Over ons

Waar wij voor staan

Aannemersbedrijf Sturm is actief in Midden Zeeland. Dat betekent Walcheren, Zuid- en Noord-Beveland. Van Westkapelle tot Goes, en alles tussen de Ooster- en de Westerschelde. In dit gebied staan enorm veel huizen, panden, schuren en andere gebouwen met historie. Het is onze missie om daar zorgvuldig mee om te gaan. Om al deze bestaande bouw door middel van verbouw, aanbouw, renovatie en restauratie weer volledig bruikbaar te maken in de huidige tijd. En om het bestendig te maken voor de toekomst door verduurzaming en het levensloopbestendig maken ervan.

Een huis, perceel of bedrijfspand is nooit af. Uw wensen veranderen in de tijd. Of er is – gelukkig maar af en toe – reparatie, renovatie of restauratie nodig. Daarin willen wij u maximaal ondersteunen. Vakmanschap staat daarbij bovenaan, net als kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid.

Sinds 1960

Aannemersbedrijf Sturm is in 1960 ontstaan door een overname. In dat jaar neemt Jo Sturm het bedrijf over van een plaatselijke inwoner en begint voor zichzelf. Dat doet hij nadat hij de ambachtsschool heeft doorlopen en zijn aannemerspapieren al heeft gehaald. Direct na de ambachtsschool gaat hij eerst bij Aannemersbedrijf Jobse in Serooskerke werken, waar hij het timmervak helemaal in de vingers krijgt.

De volgende stap voor Jo is het architektenburo Jobse in Vlissingen, waar hij tekenwerk doet. Het binnenleven bevalt hem echter niet en gaat daarom terug naar Aannemersbedrijf Jobse als timmerman/metselaar. Daar werkt hij tot het moment dat Aannemersbedrijf Suurmond in Gapinge te koop komt door het overlijden van de toenmalige eigenaar Dhr. Suurmond.

Jo Sturm trouwt dan met Jaantje Louws. Samen besluiten ze het bedrijf in Gapinge te kopen. Ze verhuizen en gaan naast de zaak wonen. Al vrij snel na de overname komen er enkele werknemers in dienst. Het bedrijf groeit, krijgt een goede naam en daarom veel werk in nieuwbouw, verbouw, renovatie, restauratie en onderhoud.

Tweede generatie
In 1986 wordt zoon Ab Sturm mede-eigenaar. Samen met zijn vader runt hij de zaak tot 1990. In dat jaar besluit Jo om ermee te stoppen en uit de zaak te gaan. Ab gaat verder met het Aannemersbedrijf. In 2000 begint hij met de bouw van een nieuwe loods in de Schellachseweg. In 2002 vindt de verhuizing plaats, zodat ze precies voor de bouwvak klaar zijn.

De zaak staat nu niet meer naast het huis, maar net buiten het dorp aan de Schellachseweg. Het is daardoor makkelijker bereikbaar voor leveranciers. Ook is het een stuk praktischer werken dan voorheen, toen het bedrijf nog in de dorpskern van Gapinge was gevestigd.

Derde generatie
Inmiddels is de derde generatie werkzaam in Aannemersbedrijf Sturm: in 2014 is zoon Nick Sturm toegetreden. Nick en Ab runnen nu samen het bedrijf, zodat Nick de fijne kneepjes van het aannemersvak onder de knie krijgt en te zijner tijd het roer over kan nemen.